customers

torsdag 9 augusti 2007

VÄRLDENS BÄSTA M (AMMA)

Lottas lilla Miss Ash blev hastigt sjuk efter förlossningen och kunde inte dia sina småttingar. En liten valp klarar inte många dagar utan mjölk och det går rasande fort för dem att tunna ur och därmed sväva mellan liv och död.
Lotta var orolig och med snabba ryck kom de små unica valparna. JÄTTEHUNGRIGA!


Att flaskmata valparna var helt uteslutet för det blir bara galet och då hängde allt på Mamma Marsipan. Hennes fyra klumpar är snart fem veckor och vi frågade oss om hon fortfarande hade nyföddavalpkänslan kvar.

Mitt i natten kom smålänningar och Lotta o jag öppnade dörren till valplådan och släppte in Mars. Hon blev så där godhjärtad i blicken och bara tog dem rakt av utan kompromisser. Hon log mot Lotta och sa TACK vilka fina har du kört så långt för att jag skall få dem?! Hmm djuren är fantastiska eller i alla fall våra tikar..
Efter en del tvättande, kissning och bajsning fick de massor av mjölk och hennes stora buttingar försvann in i de små munnarna. Åhhh vad vi njöt vi stängde dörren och gick…

Skulle världens bästa Marsipan fixa detta också?

Nu har de varit här i snart två dygn och de tar sig och Mars älskar dem som sina. Så hon springer mellan valplådorna med pattar som vattenmeloner. Leker med sina egna och vårdar de nya. Matar dem allihop vilket gör att hon skulle kunna äta en häst, städar och fixar åt en hel drös med ungar.

Ash repar sig och tar hand om de små hon också så tikarna samarbetar. Pappa Åtto snarkar och sover i samma rum och tycker att de är härligt med Ash och ungarna hos sig…ansvarsfull som han är. (eller hur?)
Nu återstår det att se om hon fixar till innehållet i pattarna annars löser ju det sig nu.. SAMARBETE lönar sig påstår Mars o Ash och de oroliga mattarna bara dricker vin….och säger åh vad du är bäst Marsipan flera hundra gånger om dagen faktiskt.






Så här såg det ut på picknickfilten i dag, det var så varmt så grynen fick lite frisk luft och en massa mjölk.






Här är första minuterna efter att de kom på natten.



I morgon skall vi fota de alldeles jättebusiga klumparna, de är sannerligen på upptäcksfärd och har fått en ny liten hage under äppelträdet för jag tycker de är lite för unga för singelgården.
Ännu får de inte vara ute alls utan mänsklig vakt för rovfåglarna är fler än något annat år.

Dessa dagar har tiden inte räckt till åt något annat än alla fyrbenta så jag är svårnådd, maila om det är något för jag hänger vid datorn när alla nattats...på återseende