customers

onsdag 31 december 2008

GOTT NYTT 2009

Då var det dags att lägga ännu ett händelserikt år bakom oss och glädjas åt ett nytt.
2008 har varit ett år då vi själva slappat på utställningsfronten som tur är har ni underbara valpköpare burit fanan högt och funnits där det behövts och varit viktigast.
För vår del bestämde vi oss tidigt för att hålla tillbaka våra importer och istället lägga krut på de svenska. Vi får se vad 2009 har att komma med istället och till skillnad ifrån förra året har jag några löften som jag snart kommer till.


Om vi skall summera året 2008 vill jag börja med alla duktiga ägare som tveklöst visar att Magnuslundarna är riktigt bra brukshundar. Denya blev LP 11 och vann en trea så hon fortsätter direkt i elit lydnad, hon tävlade även lkl sök och blev godkänd. Kah tog ett Lp 1 och fortsätter i tvåan. Gamle Mix visar fortfarande framfötterna när han själv vill och tar sig igenom eliten. Även sonen Pheadro har tävlat och är uppflyttad. Limited Edition Wotan visade sig vara en specialutgåva och har kirrat tre ettor på raken vilket gjorde honom till den yngsta LP 1 någonsin. Att man inte kan vara snygg samtidigt måste vara ett påhittat försvar för dessa hundar är av Championkvalite allihop.
Tack snälla ni för allt ni gör med era hundar och blir bäst och visar vad en Cane Corso ifrån Magnuslunds kan!

Så till utställningbiten då, i början av Januari blev Denya champion och i december blev Kenestra finsk champion. Så champs ifrån början till slut.
Vi har inte flängt land och rike runt som 2007 men där vi varit har vi alltid vunnit Bir eller Bim utan en gång.
På de stora utställningarna här i Norden började kungen på torpet som domaren Hans Lehtinen kallade honom på kritiken med att
för fjärde gången bli Svensk Vinnare 2008!
Norsk vinnare -2008 blev Kenestra för andra gången.
Nordisk vinnare - 2008 blev Kenestra och Kafele Kah.
Nordisk juniorvinnare-2008 blev Limited Edition Apple.
Finsk vinnare-Winner 2008 blev Kafele Kah
Tillsammans har vi samlat på oss dryga 70 CK
Över 15 CACIB nästan lika många CERT
Det blev 3 nya championhundar.
Helt fantastiskt! Känns som om jag måste nämna SUCH FINUCH MAIRA som stolt fått sitt CK och alltid blivit BIR-veteran.
Genom detta blev vi också årets uppfödare 2008
Stolt matte Monica till årets hund-2008 Rock della Porta di Pinta
Stolt matte Monica till årets avelstik-2008 Magnuslunds Zhulu
Passupp till årets avelshund-2008 och lite stolt! Åtto
Nästa år kommer att bli ett veteranår , Kobetto, Anny, Marsipan och kullsyskon, N-kullen fylelr åtta år. Några av dem kommer att ställas ut ganska flitigt.
Det är generationsskifte på lunden så vi får se vad som händer.
Unga förmågor finns det gott om, vi kommer att lägga en hel del krut på dessa.
Över till valpar också förståss i Juli föddes vår enda kull 2008, fina små stjärnor som förhoppningsvis trampar runt i ringarna under 2009. Nya valpar förväntas att födas redan i Mars/April där Alena blir mamma. Om allt passar in kommer vi även att leasa Denya för en andra kull lite senare.


VARNING! Håll alla valpar/unghundar oavsett ras under uppsikt ikväll, gå inte ut med dem vid tolvslaget det är jävla idiotiskt! Oavsett om de klarar av det eller inte—ge dem något riktigt gott att tugga på så de håller sig sysselsatta istället. En smäll vid fel tillfälle kan förstöra dem för resten av livet.

För att göra detta möjligt är det dags för några uppriktiga Tack, stora starka TACK.
Först ut måste bli min kennelpojke och bäste vän som alltid finns där och backar upp mina inköpslistor och lyssnar, kör och skäller på mig så jag håller mig fokuserad.
Anders och Nettan, Maggan och Björn för att ni ger Cleo och Ida det liv dessa fina tjejer gjort sig betjänta utav och kan glömma deras gamla!
Likaså Ronnie och Sanna som ger Anastasia det bästa!
Tack till fodervärdar för att ni förvaltar våra hundar på ett fantastiskt sätt.
Ännu en gång TACK till B 2 med familj för det samarbete vi har och det kommer mera!
Jessica Jessica Jessica Tack för allt du gör med allt och att du tänker precis som jag.
Ett återkommande Tack till alla ni som valt att köpa en Cane Corso ifrån oss!

Japp nyårslöften finns förutom Magnuslunds lelle Arthur att åka på så många utställningar som möjligt runt om och fullkomligt köra skiten ur Volvojäveln och fylla den på tvären med hundar så den omöjligt kan rulla på vägarna 2010.
GOTT NYTT ÅR!