customers

fredag 25 september 2009

TREVLIG HELG

I dagens blogg är det foton och lite sammanfattande text ifrån vår utsände reporter Gunilla Jernetz direkt ifrån Karlskrona och bla. Räddningshunds sm


Klockan ringde fem på morgonen (hjälp) ner och få i sig frukost (KAFFE) och iväg mot nya äventyr. Anette och Mix startade med miljöbanan och lydnaden. Miljöbanan gick lysande. Lydnaden tycker Mix att Nettan kan göra bäst själv, men efter hela dagens sammanfattning höll de sig kvar. Ruinsöket på eftermiddagen gjordes i 40 grader värme, jag led som älskar värme, och det enda jag gjorde var att titta på. Mix gick som en klocka i jämt energisparande tempo och hittade och markerade tre av fyra figuranter. Det var två hundar som markerade alla fyra figuranterna denna dagen, så det var en jätteprestation av honom.





Jättenöjda och trötta med alla våra resultat åkte vi ännu en gång tillbaka till hotellet för att fira dagen med att gå ut och äta en bit mat och inta ett glas vin.

Ja ni läste rätt ett glas vin, för på morgonen (läs söndag) var det uppstigning ännu tidigare. Frukosten serverades klockan fem ute på tävlingsområdet (inte ens hotellpersonalen var uppe, bara de som underhållit mig hela natten grrrrrrrr, de spelade inte ens bra musik).



















Sammanfattningsvis var vädret toppen och Nettan och Mix gjorde en strålande avslutning på sin gemensamma karriär tillsammans. Nu går Mix i pension och ska bara få träna tillsammans med Nettan, inte behöva utsättas för mera tävlande.


Okey lite mer stod det i reportaget men jag tycker att det räcker så här!
Tack Gunilla, kan du möjligen tänka dig att ställa upp som vikarierande bloggare åt mig?
____________________________________________________________________
Här kommer ett annat reportage ifrån Tidningen Dagbladet!


På väg mot SM. Anette Wengelin med Mix och Christina Näslund med Dewi, bägge ekipagen från Matfors brukshundklubb, tävlar i helgen i SM för räddningshundar respektive Försvarsmaktsmästerskapen. Foto: Anna Quayle Fotograf: Anna Quayle
Två Matforsekipage laddade för SM
Mörker, kyla och oländig terräng – hundarna som ska rädda liv måste klara det mesta. I helgen ställs två ekipage från Matfors brukshundklubb på prov i SM för räddnings- och försvarsmaktshundar.
Det är en samling välutbildade hundar som gör upp vid helgens mästerskap. Samtliga är tränade i eftersök och räddningsaktioner av skiftande slag.
– Hunden känner av folk på 500 meters håll – inget kan mäta sig med hundens näsa, säger Christina Näslund, som ställer upp i Försvarsmaktsmästerskapen tillsammans med sin australiska cattledog Dewi.
Hund och hundförare tillhör hemvärnet, men används även i civila sammanhang. Och det ställs stora krav på hundarna.

Ska kunna samarbeta
– De ska kunna samarbeta med hela kompaniet och orka jobba 13 timmar i sträck. Man kan inte ha en hund som fryser eller som inte är arbetsvillig, konstaterar Christina Näslund.
– Det är så fascinerande hur mycket man kan använda en hund till – det är så lite av hundens kapacitet vi använder i vardagen.

Avgörs parallellt
Försvarsmaktsmästerskapen avgörs parallellt med SM för räddningshundar där Anette Wengelin och hennes Cane Corso Mix är uttagna. Här handlar det bland annat om att visa sina färdigheter i att genomsöka rasmassor och ta sig genom hinderbanor.
– De här hundarna måste ha en enorm kondition och klara mycket tuffa förhållanden – buller, eld, rök, mörker, svår terräng och tunnlar. Hela utbildningen till räddningshund tar två år, säger Anette Wengelin, som siktar på den övre delen av resultatlistan.
– Vi får se vilket humör både hunden och jag är på. Framförallt ska det bli väldigt roligt. Vi jobbar mycket i det tysta, så det är kul att få visa upp det man kan.
Anna Quayle 060-66 35 71

__________________________________________________________________
Så över till annat, i helgen har SBHK utställning i Åstorp men i min katalog ifrån Norje Boke annonserades en annan domare ifrån början så jag har missat detta. Synd för SBHK: s utställningar är alltid toppentrevliga.
Annars har inget av värde hänt denna veckan mer än att höstens intågande har satt ner foten på riktigt.
Jag skall ta en långpromenad med de tre ungdomarna, lyssna på Lars Winnerbäck, Py Bäckman , Aerosmith eller möjligen allihop helt beroende på humöret och tända nyinköpta Yankee Candles i ett jävligt nystädat hus och kanske dricka ett glas vin.