customers

onsdag 2 september 2009

ALLVARLIGT TALAT

Vad betyder ett Internationellt utställnings championat jämfört med en hårt arbetande hund?
En hund som tveklöst letar i ruiner, snö och tar sig fram obehindrat för att hitta skadade människor och sedan genom sitt språk förmedla detta till sin förare och på så vis RÄDDAR LIV!

Magnuslund har många duktiga hundar i bruksklass, Mix är en av dem

Vad krävs av en sådan hund egentligen?

Den skall ha friska leder både fram o bak.
Den skall vara MH-beskriven.
Den skall vara smart, förig och ha klarat ett officiellt lydnadsprov.
Den skall så klart också vara arbetsvillig och glad i människor plus en massa annat.

Detta är de förutsättningarna för att ens börja träna. De kraven har Mix uppfyllt för länge länge sedan.






Så om vi då skall redogöra vad Magnuslunds Mix har gjort lite kortfattat så borde det vara för alla normalbegåvade hundägare tillika uppfödare dags att dra en djup suck, buga o bocka innan man tror att man är riktigt bäst. Anette o Mix är bäst thats it..fast jag tror inte Nettan tycker det är viktigt och inte jag heller utan vi har en riktigt bra Cane Corso på språng.


Mix är 8 år han är alltså veteran och han tävlar och har tävlat Elit sök och fått CERT, han är mentaltestad, han är gk i högre spår och han tävlar Elit Lydnad.
Sedan att han är utställnings Champion i fyra nordiska länder är bara stilpoäng.

Anledningen till att jag bloggar om Mix idag är många, dels för att det är dags att skryta lite för om ni visste vad jag är mallig för denna hund, vad tacksam jag är för att Nettan visat hela Sverige att en Cane Corso ifrån Magnuslund kan, att de där två tillsammans tagit sig hela vägen fram och det har kostat blod, svett och tårar, det har tagit tid och pengar. Det är dags att tänka på det innan man dravvlar för mycket om hur bra man är..för nästa gång kommer det mer.



Det allra nyaste med Mix o Nettan är att de tävlat IPO RÄDDNING vilket i sin tur tog dem till SM alltså Svenska Mästerskapen i räddning. De har gjort det förut och nu skall de göra det igen Tävla SM och det är 12 ekipage utplockade, jag lovar Mix är den enda Cane Corson.. mer info kommer.
Sug på den ni!


För övrigt luktar det koskit i hela byn idag och det är ingen höjdare.