customers

fredag 4 april 2008

En helt vanlig dag...

NÄ!! Matte Jessica är ju här i stället...

Så ingenting är ju som det ska va! Men det går ju lika bra ändå, eller ja nästan iaf ;)

Jag tänkte passa på att berätta för er, om hur en inte alls helt vanlig dag ser ut på MAGNUSLUND.

Så här såg det ut igår.

0630 Upp och släppa ut Lucy och Marz
Medans de är ute sätts kaffe bryggan på och det tänds en rejäl brasa i den glödande kaminen för att uppnå de 24grader Monica brukar hålla.. (skönt för min frusna stjäl) Deras mat plockas fram och ställs i position... för när de kommer in är det bråttom, tro mig! Ingen vill stå mellan Lucy och hennes mat! Inte för att hon gör något men för att man vet hur hungrig hon är.. Jag lovar att hon skulle kunna äta ihäl sig ;)

0645 Ut med Amy och Wot, som inte kan förstå att jag inte prioriterar dem först (vilket känns som väldig hälsosam träning för de båda har jag alltid i haserna hemma (ja även på toa om jag inte säger ifrån på skarpen;)
Medans de är ute klär jag på mig och gör mig i ordning.


0715 Får jag gå in i sovrummet och väcka Prins Pyt som lungt och "Prinsaktigt" vaknar och sträcker på sig för nu är det han och Emmas tur och då passar jag på att dricka min kopp kaffe;) släga igång tvätten och fylla på brasan som blivit riktigt varm och goo...




0745 Är det Italienskornas tur att få sin morgon runda och undertiden de är ute plockar jag upp lite kött ur frysen dammsuger deras båda rum och ruskar av deras filtar mm och pysslar o donar i hund huset lite.



0815 Är det busungarna bröts tur och då passar jag på att hänga upp hundarnas tvätt så som filtar och handukar och täcken.



0845 Åtto och Mairas tur. I Tisdags när jag skulle släppa ut dem kom inte Åtto fram till grinden där han annars alltid står Majestätiskt och väntar, häpnands väckande vacker som han är.. Jag ropade lite försiktigt för att inte skrämma honom och inte ett ljud.. Jag öppnade och släppte ut Maira och skramlade lite med hennes mat skål, då kände jag paniken i kroppen! Jag blev som paralyserad och tänkte FAAN !!TÄNK OM HAN ÄR DÖD. (Det skulle ju va just snyggt när Monica och Jean är borta) Jag stod helt fryst och vågade knappt andas.. Jag gick sakta fram och kollade in hans rum, vågade knapt öppna ögonen och där ligger han och sussar som en liten bebis... så sött! Så jag och Maira går ut så länge och låter han sova en stund till. När jag kom tillbaka med Maira var han Ny vaken och lika ståtligt vacker som vanligt!





Sedan dax att väcka morgon trötta Liv i luckan vilket Pyt tycker är en viktig morgon uppgift...





När vi ätit frukost sätter jag ut hundarna i sina rastgårdar till kl 1100, då börjar skogsturerna..

Först ut är Wot och Mormor Mars, som visar busiga Wotan hur man uppför sig mot äldre damer på ett snällt men bestämt sätt, Mormor är i skitbra form och orkar lätt med Wotans bus i 45 min.

Som nr 2 ut tog jag Amy och Pelle de leker såå bra och hinner garanterat springa 2 mil under den timmen vi är ute;)

Som tur är hittar Liv ett träd



och fantasin börjar flöda..



Så hon stannade inne nästa tur och gör gubbar ist..

Sedan dax för Pyt och Kenestras timme i skogen och vid det här laget har jag fått upp flåset så jag går utan jacka... HELT LJUVLIGT!!

När vi kommer hem bytte jag Kenestra mot Alena och tog ytterligare en liten sväng.. (skogen tar aldrig slut heller så man slipper gå på samma stigar..;)

Då föreslog jag att vi kunde ge myrorna lite socker (för att få med mig Liv)



Och gissa om det blev fart i stacken..

Sedan tog vi Adel och Alena på en koppel promenad och Alena viker inte ifrån Livs sida och skulle aldrig få för sig att dra i kopplet!! Helt otroligt med tanke på att hon aldrig gått i koppel när hon kom till Magnuslund, Bra jobbat Monica!



Sedan har kl hunnit at bli över tre och då är det ALLTID siesta fram till fem på Magnuslund.

Åtto och Maira får vara ute en timme medans jag och Liv fikar i solen med lite marängswich (?eller hur nu det stavas? Skit i det!)



Amy ser sugen ut..

Medans vi tar påfyllning leker Amy och och Wot i trädgården.

Sedan är kl redan fem och lekstunderna börjar.
I dag såg schemat ut så här..

1. Marz och Lucy
2. Emma och Pyt
3. Pelle och kenestra
4. Adel och Alena

(De får en havtimme var och eftersom de andra varit ute under "siestan" så fick de vänta)

Kl 1900 börjar kvällsrastningen..

Mars och Lucy alltid hungrigast och alltid först ut då Lucy kan klockan och säger alltid till när klockan närmar sig sju så det är omöjligt att missa! ;)

Wot och Amy
Emma och Pyt
Adel och Alena
Pelle och kenestra
Och sist Maira och Åtto och då har klockan blivit efter tio.

Sedan får ju de som var först ut en sista natt kiss oxå..

Mars och Lucy
Wot och Amy
Pyt och Emma

ZZZ ZZZ ZZZ ZZZ
Helt slut! Efter en helt underbar dag med mina favorit hundar som jag alla älskar som om de vore mina egna!

Och så ser en vanlig dag ut när jag är här... När Monica är hemma är det mycket mera fart.. Då cycklas det och hårdtränas eller socialiseras helt individuellt efter egna behov. I stan eller i skogen med vikter, väskor, däck eller om så är fallet bara en mysstund med massor av kel uppe på berget med en kopp kaffe och en cigg!!


Det får en helt klart att undra varför man jobbar med att exponera kläder?!? När man kan ha det såhär heltfantastisktunderbart!!!