customers

söndag 27 januari 2008

VÅR MÖRT LUCIFERA

............................... inte stor på jorden men stor i orden.
I dag sken äntligen solen och då kunde den här gamla käringen tänka sig en skogspromenad och även förmå sig att sitta still i några sekunder så att hennes underbara ögon fick förevigas.

Lucy är precis som gammelmor Pilrot (alltså Maira) fast Lucy styr och ställer över alla inneboende på ett mycket vänligare sätt som man inte kan sätta fingern på riktigt. Hon styr på ett Lucysätt och det är inte många som klarar av att leda en enad front på hennes vis men av någon anledning förstår de, så därför går de aldrig i vägen för henne heller.
Vi har ett väldigt tråkigt löfte åt de hundar som av någon anledning skulle försöka sig på att var dumma emot henne.



Även Lucy blir tio år i vår och hon är pigg som en mört. Hon hade en svacka i december och vi var oroliga och kollade upp henne. Hjärtat slog som på en unghund, lungorna var rena stora och friska, blodprov av alla de slag var helt normala, alla organ var hur bra som helst.
Så ingen vet riktigt vad det var men jag litar så på vår duktige veterinär som sa..
..Hon har rätt att bli gammal och trött, hon precis som vi människor...
Det var klokt sagt, visst ja hon börjar bli gammal ju det hade jag förträngt just då men oroar man nästan ihjäl sig så måste det kollas upp. Hon har två knölar som skall tas bort i februari så allt skulle ändå kollas upp innan operationen.



Tänk vad oroliga vi skall vara den dagen, det är ju alltid en risk med narkosen men knölarna skall bort har min kloke veterinär sagt, så därför får det bli så.
Hon kutar runt som en brindledåre då solen skiner och sover som en brindledåre när det regnar. Hon hoppar upp dörrar och stökar runt bland leksaker och godispåsar.
Passar man inte på henne så vips ligger hon där i sängen och är då orubblig av snabb djup sömn.



Det kommer mer om Lucy tok efter februari det kan jag lova! Ibland glömmer man av att skriva lite om de gamla gummorna men det är just det att det händer inte så mycket mer än det vanliga och det är lätt att glömma av men även det vanliga kan ju vara intressant så jag skall bättra mig där.

Skiner solen är det till och med tråkigt att gå hem....