customers

fredag 15 januari 2010

VAD ÄR SKILLNADEN?

I vår familj är vi måna om varandras hundar vilket resulterade i att när Wotans namn dök upp på internet i ett av rasklubbens protokoll och det enbart stod-angående Wotan, svar skrivet .så undrade några vad det var för något. Så istället för att ta det på telefon eller mail kan jag lika gärna dra det här så får ni svaret.





Så här ligger det till. Det är för att Rasklubben har inofficiella tävlingar eller listor kanske man skall säga där alla medlemmar skall ha chansen att få vara med.





Magnuslunds Limited Edition Wotan fick aldrig vara med på listan trots väl kämpat på lydnadsplan, trots att ägaren var medlem i Rasklubben osv osv Ägaren, Jessica och jag har frågat rasklubben varför och har fått svar, absolut har vi fått det men jag har ändå aldrig riktigt förstått.





Så i det sista svaret vi fick som förmodligen är det som de fått med i protokollet löd så här:

Vad det gäller Wotan så är hans ägare inte registrerad på SKK och det är det enda som vi har att gå på när det gäller att avgöra om hunden är svenskreggad. Detta har flera av er fått förklarat för er många gånger tidigare.


Ok, reglerna säger alltså att det måste finnas en registrerad ägare på kennelklubben och det kan väl vara OK och så långt är vi med men nu är det ju så att flera hundar som är med på listan har ingen registrerad ägare på SKK men är med ändå. Så av naturliga själ frågar jag om detta gäller alla medlemmars hundar som tävlar. och så här löd svaret:


Ja självklart har du hittat några till?


Jag saxade då ifrån SKK:s sida de hundar det gällde och frågade Vad är skillnaden? Svaret var väntat men ändå.


Vi återkommer i den här frågan


Det var tyst någon vecka och frågor o svar stängdes ner, det mobiliserades, det behövdes tid för att förklara så kom då svaret att helt plötsligt hade det kommit fram ett nio månaders gammalt protokoll där det framgår att enbart en ägare behöver vara medlem. Sedan stängdes forumet ner.

Det spelar ju ingen roll hur många ägare som måste vara medlemmar om man inte ens vet vem som äger hunden? Det svaret har över huvudtaget inget med vår fråga att göra, vi ville för fan ha reda på vad som skillde just Wotan åt ifrån de andra hundarna inget annat för de påstår ju att de inte vet om Wotan är svenskreggad ens. Jag har fortfarande inte fått något svar.

VAD ÄR SKILLNADEN?



Det finns ingen nämligen, utan vi tolkar det som att de helt enkelt inte ville ha med en snygg, smart och nu Hd-fri hund från Magnuslund på listan!


Eftersom vi också fått svar på att reglerna inte ändrats så innebär ju det att de hundar som inte har någon ägare registrerad på kennelklubben inte får vara med och tävla på listorna. Punkt slut och hur svårt kan det vara? att sedan skriva det på ett forum att vi fått det förklarat för oss många gånger kändes skönt, asskönt inte alls ironiskt kränkande som det förmodligen var menat och hoppas ingen tror att vi är tappade bakom en vagn bara för att de skrev så för det är fel helt fel..Vi har fattat hela tiden men ville verkligen bara veta skillnaden.


Till saken hör att idag är det för sent att göra något åt just Wotan och ingen av oss bryr sig om just att vara med på listorna längre, för dessa listor har totalt tappat sin trovärdighet vilket i sin tur leder till att Wotan är alldeles för bra för att ens vara med och de han har gjort finns att läsa på SKK hunddata dock inte vem hans ägare är.

Listorna betyder absolut ingenting ändå då reglerna ändrats under årets gång. Det är inte därför vi vill ha ett svar utan nu handlar det om särbehandling utav en av mina fina hundar vars ägare och fodervärd tagit väldigt illa vid sig. Det handlar om att behandla folk lika.

Så så ligger det till och Fallet Wotan är glasklart ingen hund utan reggad ägare får vara med på listorna sådana är reglerna, de har vi ju fått förklarat flera gånger.

Nog om det nu vet ni iallafall och Jessica kommer nog med mer detaljerad information så småningom i hennes blogg så småningom.







Här är en bild på något ni kan fnula på tills nästa gång!